DUO DENDROCOPOS sestavljata mlada tolkalca Jan Čibej in Luka Poljanec.

Jan Čibej je študent tretjega letnika Akademije za glasbo v Ljubljani, v letošnjem šolskem letu na izmenjavi ERASMUS na Visoki šoli za glasbo in teater v Münchnu (HTM), Luka Poljanec pa je študent drugega letnika na Visoki šoli za glasbo in teater v Münchnu (HTM).

Na pobudo njunega profesorja in mentorja Simona Klavžarja sta aprila 2017 sprejela izziv in se kot duo začela pripravljati na prestižno tekmovanje za tolkalne komorne skupine International Percussion Competition Luxembourg  (IPCL), ki poteka v Luksemburgu vsake tri leta (za duo vsakih 9 let).  Februarja 2018 sta na tekmovanju  prepričala žirijo in občinstvo ter dosegla izjemen uspeh, saj sta bila laureata tekmovanja. Prejela sta 1. nagrado in posebno nagrado občinstva »JEAN GIERES«.

V marcu 2018 sta se udeležila tekmovanja Svirél v kategoriji komornih skupin s pihali, trobili in tolkali, na katerem sta prav tako kot najboljša v kategoriji prejela zlato plaketo in nastopila na zaključnem koncertu »Ten of the Best«.

Z igranjem tolkal sta začela v zgodnjem otroštvu  in sta že v času izobraževanja kot solista dosegla veliko zavidljivih uspehov na državnih in mednarodnih tekmovanjih.  Redno sta se udeleževala dodatnih izobraževanj:  Nebojša Jovan Živković Summer Academy (ZISAMP), International Katarzyna Myćka Marimba Academy (IKMMA) v Hannovru, KALIMA in Amsterdam marimba Weekend. Na mojstrskih tečajih sta se izpopolnjevala pri svetovno znanih profesorjih in tolkalcih, kot so Katarzyna Myćka, Svet Stoyanov, Keiko Abe, Nebojša Jovan Živković, Nicolas Sutter, Jacques Hostettler, Ludwig Albert, Beverley Johnston, Andreas Boettger, Conrado Moya, Rainer Römer, Matthew Coley, Wolfram Winkel in Andrea Centazzo.

Od luksemburškega tekmovanja aktivno koncertirata tako doma, kot v tujini. Med drugim sta oktobra 2018 nastopila v Plevnu v Bolgariji na festivalu »Laureate days Katya Popova«, decembra 2018 na Univerzi Radford v Virginiji v ZDA, v januarju 2019 sta izvedla štiri koncerte pod pokroviteljstvom Glasbene Mladine Slovenije v Braslovčah, Slovenski filharmoniji v Ljubljani, Celjskem domu v Celju in Glasbeni šoli Murska sobota. Poleg tega sta nastopila tudi na recitalih v okviru Festivala Ljubljana v ciklu »Mladi virtuozi« v marcu 2019 ter v ciklu »Mladi mladim« v organizaciji Glasbene Mladine Ljubljanske v Klubu Cankarjevega doma v maju 2019. Decembra istega leta pa sta skupaj s tolkalnim duom Drumartica izvedla celovečerni koncert v luksemburški filharminiji ob 30.obletnici tekmovanja IPCL v organizaciji Solistes européens Luxemburg.

V decembru 2019 sta prejela Študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo za šolsko leto 2018/2019 za izvedbo celovečernih koncertov.

Čim več si želita nastopati in se predstavljati občinstvu doma in po svetu ter ob sodelovanjih s priznanimi tolkalci pridobivati znanje in izkušnje.